Oavsett om man får tag i en gård i bra skick utanför Stockholm, eller om den inte är fullt lika fin kan det vara roligt att renovera den. På så sätt kan man få gården att bli precis så som man själv vill ha den. Ibland kan man inte gör allt på en gång, utan man får renovera lite i taget. Till en början kan det till exempel vara klokt att se till att husets tak, fasad och fönster är i ordning. Att bo på en gård kräver en hel del arbete och ska den dessutom renoveras kan man ha att göra under lång tid.

Badrumsrenovering

Om man ska utföra en badrumsrenovering utanför Stockholm kan det vara klokt att leta efter badrumstillbehör här eftersom att de kan levereras direkt till gården. Dessutom finns det ett stort sortiment som passar in både i små och större badrum. På en gård kan det ofta finnas äldre badrum och om man vill behålla det äldre stuket finns det också badrumsinredning som passar för det.

Vad kostar det att renovera utanför Stockholm?

Om man äger en gård utanför Stockholm kan man ganska snart märka att renoveringskostnaderna kan skilja sig en hel del. Det kan vara värt att jämföra en del olika firmor för att finna det företag som ger en mest för pengarna. I och omkring Stockholm finns det många som sysslar med renovering och det leder i sin tur till att det blir ett litet priskrig. Man måste kunna erbjuda kunden bra service, hög kvalitet och gott utfört arbete till ett lågt pris, annars finns det en stor risk att något annat byggföretag tar jobbet.

Måste allt vara modernt utanför Sveriges huvudstad?

Bara för att man äger en gård utanför Stockholm finns det inget som säger att man måste göra allt helt modernt. Har gården en äldre framtoning kan det tvärtom vara motiverat att behålla den, men man kan självklart modernisera en del saker om man så vill. Ska man ordna ett vandrarhem på gården utanför Stockholm kan gästerna vilja ha en lugn omgivning med äldre tema men i regel vill de trots allt ha el och rinnande vatten på sina rum.

Anlita hantverkare eller göra allt själv?

När det gäller renoveringar kan man välja att anlita hantverkare, eller så kan man göra en hel del på egen hand. Om man ska renovera själv behöver man en hel del kunskaper och tid. Har man inte det kan ett klokare val vara att anlita en hantverkare.

Att hitta en gård utanför Stockholm

Att hitta en gård till salu utanför Stockholm kan vara svårt. Det gäller att ha bra koll på marknaden. Det kan löna sig att lägga bevakningar online på olika förmedlingssajter, och man kan också kontakta mäklare i Stockholm för att anmäla sitt intresse på en kölista om en gård skulle dyka upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *