Även om man bor på en gård utanför Stockholm kan man inte komma ifrån att det är en bit in till stan. Man bor inte längre granne med mataffären utan man måste kunna ta sig dit. Om man dessutom har djur måste man se till att de kan tas om hand även om det regnar, snöar eller blåser. Att bo på en gård kan vara underbart men det kan också vara riktigt svårt ibland. Vad behöver man tänka på när man bor på eller ska flytta till en gård?

Ha en bra bil

Om man inte bor centralt i Stockholm är det av största vikt att man har en bra bil. Genom

möjligheten Mitsubishi privatleasing kan man hyra en bil som är hållbar och som tål de tuffare förutsättningarna som finns på en gård. En fyrhjulsdriven bil är inte helt fel att ha tillgång till. Den tar sig fram även om det blir lite mer snö och om vägen inte är så bra. Dessutom är det klokt att ha lite verktyg och kanske en starthjälp hemma så att man kan få igång bilen även om något strular.

Finna en gård att bo på

Det är inte alltid helt lätt att bara flytta ut till en gård. Det kan dock löna sig att titta efter noga i annonserna. Ibland kan man hitta gårdar runt omkring Stockholm i till exempel tidningar som handlar om jakt, lantbruk eller fiske. Det kan vara gårdar som ska arrenderas ut eller säljas. Om det är just en gård utanför Stockholm man vill ha kan det också vara bra att själv sätta upp anslag i affärer, göra inlägg i sociala medier och liknande. Stockholm är en stor stad där saker sprids fort. Om man vill köpa en gård som inte ligger allt för långt utanför Stockholms stadskärna kan man dock behöva betala en del pengar. Det är dock pengar som, med rätt drift, snabbt kan tjänas in igen.

Ta hand om djuren

Om man har djur måste man se till att de tas omhand. Om man inte följer bland annat Jordbruksverkets föreskrifter kan länsstyrelsen bli inblandad och då kan man få djurförbud och bli ifråntagen sina djur om det vill sig illa. Djuren måste ha mat och vatten året runt och dessutom måste man se till att djuren och de utrymmen de hålls i är tillfredsställande rena. Reglerna för djurskydd är precis lika strikta på gårdar runt Stockholm, som på andra gårdar i Sverige.

Skydd mot inbrott

Det är också bra att skaffa sig ett bra larm som skydd mot inbrott. Även om man bara bor en bit utanför Stockholm kan tjuvar hitta till gården. Bara larmdekaler avskräcker vanligen en hel del. Om någon trots allt skulle våga sig in i bostaden kommer kameror, magnetkontakter och liknande att lösa ut och då kan man snabbt få en notis i sin mobil samtidigt som ett vaktbolag skickas ut till gården. I trakterna kring Stockholm finns det oftast många bevakningsbolag och det tar antagligen inte många minuter innan en bil är på plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *