Är du intresserad av att besöka några av gårdarna som ligger runt om Stockholm, eller Stockholms skärgård? Då är det här en text för dig. Oavsett hur du har planerat ditt besök och oavsett om du är bosatt i Stockholm eller turist så behöver du transportera dig en bit ifrån centrum för att nå de flesta besöksmål.

Fördelar och nackdelar

Tillhör du eller ditt sällskap dem som helst inte planerar utflykter i förväg utan helst åker i väg spontant kanske det kan bli svårt att helt förlita sig på kollektivtrafiken. Även om det naturligtvis går att åka kollektivt mer eller mindre spontant så kan det bli svårt att ta sig till gårdar eller andra besöksmål som ligger längre från de centrala delarna. Om du vill ta dig dit på ett smidigt sätt är en bil ett bra transportmedel. Om du inte redan har körkort kan du ta kontakt med närmaste Trafikskola och få hjälp genom dem. De allra flesta besöksmål erbjuder bra parkering så att du enkelt kan ställa ifrån dig bilen när du nått din destination.

Samtidigt som bil är ett smidigt transportmedel så är det inte särskilt miljövänligt. Dessutom kan det vara svårt att få tag på en bil om du kommer långväga ifrån och inte har möjlighet att hyra en bil. I det fallet är kollektivtrafiken ett smart och smidigt sätt att transportera sig med. Det kräver lite mer planering eftersom du måste förhålla dig till tidtabeller och liknande. Men, det behöver inte nödvändigtvis ta mycket längre tid att åka kollektivt jämfört med att åka bil.

Det bästa sättet att orientera sig om du vill åka kollektivt är att ta hjälp av Stockholms kollektivtrafik, på det sättet kan du både ha koll på tidtabeller och få information om biljetter och liknande. Det underlättar planerandet av din utflykt och du hinner i lugn och ro se till att du har rätt biljett inför din resa. Ett annat bra sätt att avgöra om du ska åka kollektivt eller bil till den plats du vill besöka är att hålla koll på trafiknyheter av olika slag.

Nackdelar med att åka kollektivt är bland annat att du blir beroende av att kollektivtrafiken rullar som planerat. Dels händer det att trafiken blir inställd till följd av olyckor eller vid hårt väder. Samtidigt så går trafiken oftast bra och det behöver inte ta längre tid att åka kollektivt i de allra flesta fall. I somras fick dessutom några båtlinjer sina tabeller utökade. Om du dessutom vill besöka några olika besöksmål under samma dag eller ett avgränsat antal dagar så finns det bra biljetterbjudanden att ta del av för att maximera din vistelse så mycket som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *