Långholmen är Stockholms sjunde största ö och ligger mellan Kungsholmen och Södermalm. Långholmen är ett perfekt ändamål för en enkel men underbar dagsutflykt både för stockholmare och för besökare från andra delar av landet. Ön har en underbar natur och fina badplatser. Fram till 1975 låg ett fängelse på ön, idag har det omvandlats till hotell, värdshus och vandrarhem. På grund av att ön är väldigt nära Stockholm City är det väldigt enkelt och smidigt att ta sig hit. Det tar endast femton minuter från T-Centralen. Man kan åka kommunalt med buss, flygbuss eller med bil.

Långholmen – mycket att se och göra

På Långholmen finns det mycket att se och göra, både för vuxna och unga. några tips att överväga är att besöka Bellmansmuseet, museet har en trädgård och ett litet café där man kan ta en fika. Under sommaren kan man ta ett skönt bad på de fina badplatserna och varför inte ordna en picknick ute i den fina naturen? Eller avnjuta en god bit mat på värdshuset. Här finns ett fint koloniträdgårdsområde som man kan promenera runt. Från den östra delen av ön får man en underbar utsikt över Riddarfjärden och Gamla Stan. På Långholmen har alla årstider sin charm.

Mälarvarvet – Stockholms äldsta varv

På den östra delen av Långholmen ligger Stockholms äldsta varv, Mälarvarvet. Varvet grundades år 1685. Två broar leder till Långholmen, när man besöker ön tar man sig över Långholmsbron, den andra från city. Ön är en långsmal holme mellan Kungsholmen och Södermalm. Ön har en underbar natur och en fin utsikt ock kallas för Stockholms gröna ö. Om man vill bo på ett fängelse ska man åka hit, de gamla cellerna har renoverats och blivit fina hotellrum. Här kan man förutom att övernatta, ta en fika eller äta. På Långholmen anordnas träningshelger, förutom träning erbjuds god mat och dryck. Långholmen är värt ett besök!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *