Järntorget i Gamla Stan

Stockholm, Sveriges Venedig. De 1000 sjöarnas stad. Kärt barn har många namn. Sveriges huvudstad är en pärla för den som har tid och lust att utforska staden. Med smidiga transporter, trevliga människor och ett rikt uteliv som sprudlar av restauranger, barer och sevärdheter är det enkelt att förstå varför så många älskar staden. Det finns många sammanställningar som guidar dig genom till exempel Stockholms topp-10 restauranger eller barer. Här hjälper vi dig lite på traven när det kommer till sevärdheter. Oavsett om du besöker staden som turist eller bara vill upptäcka något nytt.

Upplev kulturen och historien

Det faktum att Sverige inte har varit direkt delaktigt i något krig under modern tid gör att de gamla delarna av städerna i stort sett är intakta. Därför finns det mycket att se när det kommer till slott, byggnader och gamla torg. Börja till exempel med en trevlig promenad på Strömkajen och ta dig till Slottsbacken. Här kan du njuta av Kungahuset i all dess glans. Om du fortsätter samma väg kommer du rätt in till Gamla Stan, en stadsdel som är en sevärdhet i sig. Här kan du njuta av Järntorget, alla mysiga gränder och uteställen som öppnar upp sina uteserveringar så fort månaderna börjar bli av det lite varmare slaget. På grund av att alla hus är flera hundra år gamla har de flesta restaurangerna och barerna behövt investera i nya dörrar men fantastiskt nog är det mesta överlag intakt. Detta skapar en historiskt genuin och mysig känsla.Det finns mycket att se i Stockholm

Om du försöker hålla en budget, eller om det är helgen före löning, kanske du är intresserad av vad man kan göra i denna vackra stad utan att ha med plånboken? Det finns mängder med gratissaker att göra i Stockholm, så länge man har lite fantasi och vågar ge sig ut på äventyr. Varför inte promenera längs Strandvägen ut på Djurgården? Detta är kanske en av de vackraste platserna i staden och på Djurgårdens gröna fält kan man slå sig ner med vänner eller familj och ha det trevligt en hel dag om man vill. Vidare finns det på flertalet platser i staden museer och konstutställningar som är statligt finansierade. Det innebär att du inte behöver betala en krona för att komma in. Upptäck till exempel alla utställningar på Skeppsholmen och gör det till en heldag med en trevlig promenad tillbaka mot Slussen. Fantasin sätter gränserna i denna underbara stad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *