Smådalarö gård ligger naturskönt på Dalarö med utsikt över Hemviken i Stockholms vackra skärgård. På detta 4-stjärniga hotell, där du även kan konferera och fira bröllop, känner du alltid doften av hav. Här anordnas även en rad olika aktiviteter som golf och tennis, eller vad sägs om bad i vedeldad tunna samtidigt som du insuper den sköna stämningen från den omgivande naturen och havet? För att få en uppfattning om platsens skönhet kan du även passa på att besöka maritima muséet med Dalarö som tema som öppnat Showroom Dalarö på Sjöhistoriska.

Njut av hav och natur

Fo56017ADetta vackra och havsnära hotell, som är en riktig skärgårdspärla, rymmer 56 rum i huvudbyggnaden och 6 lite mer exklusivare rum med queen size-sängar i charmiga minihotellet Gits Hus, som är döpt efter primadonnan Git Gay. Där kan du anordna allt från träffar med kompisgänget eller släkten till mer intima möten med någon du tycker om. Den ombonade känslan passar fint om ni vill rå om varandra. I huset finns även ett härligt bibliotek, fint sällskapsrum och en rymlig matsal. Rummen i stora byggnaden är alla utrustade med dusch och toalett. Förutom tillgång till en fräsch golfbana och och volleybollbana har du även tillgång till bastu och jacuzzi – som gjort för en avkopplande helg i skön skärgårdsmiljö med fantastiska uterum, där du verkligen kan njuta av utsikten över havet. Hotellet har en totalt nyrenoverad altan. I hotellets och konferensanläggningens skärgårdskrog, även den med utsikt över fjärden, kan du även äta och dricka gott, till exempel fisk eller kött från grillen.

En plats för en spännande historia

Det maritima temat går tillbaka redan till tidigt 1800-tal då sjökaptenen Carl Peter Blom lät bygga den nu nyrenoverade gården. Han är även känd för att ha deltagit i slaget vid Svensksund och var anställd vid Västindiska kompaniet. Hotellets huvudbyggnad använde han till fester och middagsbjudningar. Denna spännande historia sträcker sig ända ner till havets botten – vattnet runt Dalarö är nämligen känt för sina många sjunkna skeppsvrak, som dessutom är mycket väl bevarade. Vissa är så gamla som ändå från 1600-talet, då Dalarö var ett centrum för både regional och internationell sjöfart. Gillar du att dyka är detta ett mycket intressant besöksmål. Glöm bara inte att du i så fall måste ansöka om tillstånd, eftersom platsen är klassad som kulturreservat. Redan då Smådalarö gård byggdes fanns ett eget bränneri på ön – och i skärgårdsbrasseriet kan du nu även smaka på gårdens egen snaps som tillverkas på Möja, som även den ligger i Stockholms skärgård.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *