Häringe slott har sedan det uppfördes år 1657 ägts av flera namnkunniga profiler, bland andra Gustav II Adolf. Familjen Ljungberg som numera äger slottet bedriver det som en hotell- och konferensverksamhet. Ägornas och slottets historia går ända tillbaka till 900-talet, då Sotes borg låg här tills den brändes 1502. Gustav Vasa lät 23 år senare bygga ett varv här som skulle utgöra basen för örlogsflottan. Gustav II Adolf gav 1625 slottet till fältmarskalken och greven Gustav Horn, som 1657 bytte ut träslottet mot dagens byggnad av sten. 1681 beslagtog Kronan Häringe men efter många år av processer återtogs godset från staten.

Det barnvänliga slottet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Häringe slott profilerar sig som ett barnvänligt slott och välkomnar barn med en rad olika aktiviteter. Förutom att slottets historia med vikingar, riddare, kungar och prinsessor är spännande för barnen, görs orangeriet på sommartid om till ett klubbhus för barn. Med leksaker, pool, krocket och annat för barnen att sysselsätta sig med finns här någonting för barn av alla åldrar. Barn på slottet-veckorna under sommar-, höst-, påsk- och sportloven betyder särskilda erbjudanden för barn och föräldrar. I erbjudandena ingår familjemiddag på slottet med barnvänliga rätter som även vuxna uppskattar. Det går också bra att beställa från á la carte-menyn även om det inte ingår i erbjudandena. Under skolloven är slottet en plats för spökjakt, kakbakning, pysselverkstad och andra rafflande och kreativa aktiviteter. Föräldrar som gärna tar tillfället i akt att vara lite produktiva medan barnen leker och har roligt kan under Barn på slottet-veckor jobba i konferenslokalerna. Slottet kan också bokas för barnkalas utöver det vanliga med spöktema eller prinsesstema.

Även hundar välkomna

Häringe slott liksom det kungliga slottet är inte handikappanpassat men hundar är välkomna. Familjen som äger slottet har själva hundar och tar med sig dem på sina reser. Därför tillåter de också hundar på hotellet och kallar sig själva för landets mest hundvänliga hotell. Hundarna får inte bara vistas på hotellrummen utan också i matsalarna och slottssalarna. På Häringe slott har människans bästa vän till och med en egen hundmeny med läckra godsaker! När man bor på hotell tillsammans med sin hund kan det ibland vara svårt att hitta bra platser att rasta sin fyrbenta vän på. Här på slottet är det dock inget problem utan naturreservatet gör sig utmärkt för långpromenader och bus! Du kan också fira nyår på slottet tillsammans med din hund. På halvön råder fyrverkeriförbud, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att hunden ska utsättas för raketer och smällare. 2015 firade 100 människor och 38 hundar nyår på slottet men det gäller att vara ute i god tid för att boka!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *